Saturday, 13 August 2011

Hari Kidal Sedunia dan Aku..





Aku baru je taw lepas tgk buletin utama tv3 yg ari nie HARI KIDAL SEDUNIA..hurmm,aku salah sorang yg tergolong dalam golongan nie..urmm,n ape yg diperkatakan dalam brite td amat menarik minat aku..ye,menjadi golongan ini amat unik,istimewa,tp agak menyusahkan dalam sesetengah perkara..dikatakan lebih kurang 10% manusia dalam bumi nie merupaka si kidal...

Okey,aku bg contoh diri aku r..aku mase kecik2 dlu,bley dikatakan kidal yg tegar r..makan nasik pon guna tangan kiri!bayangkanla..!tp sbb mak aku slalu ketuk tangan aku tiap kali dye nmpak aku jamah makanan ngan tangan kiri,lame2 aku jd terbiasa dh makan tangan kanan.cume kalo aku makan sudu garfu,aku akan pegang sudu tangan kiri,garfu tangan kanan.masalahnye kt cni :

- bila makan kt hotel@restoren yg perlukan aku makan ngan pisau n garfu,aku slalu pilih makan ngan sudu garfu atau tangan jerp.sbb ape??sbb kalo aku pgang pisau kt tangan kiri,alamatnye,smpai esok la aku duk hiris daging tu..huhuhu..ksian kn?

-Pastu,kalo aku guna pisau yg kupas buah pown same gak sbb mata pisau tu tbalik kalo aku pgang guna tangan kiri.jd,kalo org len yg 'normal' kupas buah dari atas ke bawah,aku plak akn kupas dr bawah ke atas..huhuhu..pelik kn?cian kt aku.slalu kna tegur ngan mak aku sbb kupas buah dr bawah ke atas agak merbahaya..huhuhu..


- Kalo nk bukak tin susu pown same r situasinye..>.<"


- Kalo bawak kete pown same..aku lebih suka kalo seat driver belah kiri daripada belah kanan.sbb aku kekok nk pgang gear ngan tangan kanan.kaki aku pown mengalami kekeliruan nk pijak gear mane 1,brek mane 1..tp nk wat camne,kete malaysia sume seat belah kanan..kalo nk gak,kna beli kete import..auwww,x mampu eden..sbb tu smpai skrg aku x brani balaja bawak kete..>.<"

kena pakai mercedez benz r pasnie..auwww..mak x mmpu,nyahh..

- Kalo men gitar pown..aku akn pegang dr kanan ke kiri..bukan dr kiri ke kanan..hurmm..


- Lagi satu yg leceh..nk pakai kerongsang.aku kalo beli kerongsang,aku lg prefer beli yg bentuk bunga jerp sbb bntuk dye same jer.kalo aku bei yg bentuk rama2 ke,pepatung ke,yg renda2 tu ke,alamatnye terbalik la kerongsang tu aku pakai.kepala kt bawah,kaki kt atas..sbb dye pnye pin tu dr kiri ke kanan,bukan kanan ke kiri...n kalo nk pakai gak,aku akn mntak sape2 tlg pkaikan utk aku..aisyy..=.="


- kalo men badminton ke,ping pong ke,besbol ke,aku akn pegang raket@batang kayu tu belah kiri..ouh,part nie i like sbb kbanyakan lawan aku xleh nk agak sbb aku kn kidal..n tu aku gunakan sepenuhnye mase aku btanding ping pong dlu2..har har har..

ouh,lin dan pown kidal tuuuu...jgn jelezzz...

- Nie masalah mase aku blaja kt U..kn dlam dewan kuliah,meja dye cenggitu..err,x reti aku nk terang.korang tgk r gmbar dye..haa..kn meja dye belaj kanan.kalo kitorg yg tangan kiri nie menulis,alamatnye bley patah r siku sbb x support..yg tangan kanan xpela..tu yg bwat aku kecik ati nk pegi kuliah kdang2..(alasan)


- susah nak guna ink yang dakwat basah dan juga liquid paper

urmm,stakat nie tu je dlu yg mampu aku fikir..tp mmg banyak gak r yg agk menyusahkan dalam kehidupan seharian..tp sbb tu r yg buat aku rasa aku nie spesel dr owg lain..yela,tiap kali aku stat nulis,org akn tgk smacam sbb pelik tgk aku tulis cenggitu..ye,cara aku menulis mmg agak pelik ckit,tp naseb tulisan aku cantik(prasan).hehehe..n yes,org kidal nie agak kreatip,tu yg aku suka..ehehe..


obama pown kidal gak..^^

Selain obama diorang nie pown kidal gakk..

- Tom Cruise, Charlie Chaplin, Whoopie Goldberg, Nicole Kidman, Julia Roberts, dan Sylvester Stallone.
- Phil Collins,Pablo Picasso,Leonardo da Vinci,George Micheal dan Paul McCartney.
- Leonardo da Vinci



18 Org Join Merepek Skali^^:

nurdani said...

kidal itu unik dan saya sangat bangga kerana kidal.hehe

faizlaster said...

selamat hari kidal..hehe

anis aneesa said...

@nurdani : yeah,sy pown berbangga kerana ade blogger yg kidal..kita 1 geng..^^

@faizlaster : ehehe..selamat2..^^

KipasMulah! said...

suka seat driver belah kiri? sebb xsuka chnge gear guna tngn kanan? kalau driver duk seblh kiri, mesti chnge gear guna tngn knn kn.. huhu.. atau aku yg salh tafsir? kalau seat driver belah kann, chnge gear mesti guna tngn kiri kn? hehehe...

azeelia azman said...

eh sy pom kidal jugakk. mostly semua xtiviti harian pkai tgn kiri..dats why, tgn kiri lebih gagah & kuat bbndg tgn kanan..


kidal ohsem :P

faizlaster said...

kidal sungguh ke???

siti kektus said...

member kite yg kidal mmg kreatip. siyes. ;)


masing2 ada keistimewaan nya kan. ^^

faRHa@miSS Vio said...

selamat hari kidal...kite pon tau dr tv3 td ..huhu ...btw for me kidal tu cam mnarek sbb laen dr org ...n adek kite pon kidal .. eh ..ntah la dia 2 dua dua tgn dia bleh gne ..klau menulis ...letih tulis tgn kiri ..tukar tgn kanan ...huhu best je tgk ...

Syarafi[skyforce331] said...

hidup kidall...saya pun kidal..haha..biasa org kidal kreatif tau...hehe..ish tekeduu nie..haha

Syarafi[skyforce331] said...

tp betul jugak..saya pon dulu garfu sudu sumer terbalik..kiri duk belah kanan..yang kanan duk belah kiri..mkn nasi pown...mmg unik arr kidal..nie

nafizah md padzin said...
This comment has been removed by the author.
anis aneesa said...

@kipasmulah : ouh,tang tu sy pelik ckit..sbb sy nie kuat tangan kiri..jd,pgang stereng kna tangan kiri..urmm,camne nk trang ek?huhuhu..

@azeelia azman : yerp2..btol2..same r..sume benda nk wat ngan tangan kiri..naseb bek makan x guna tangan kiri jerp..=.="

anis aneesa said...

@faizlaster : ye,saye..nape,x caye??hehehe..=p

@siti kektus : yerp,sume org ade kelebihannye n owg tangan kanan pown ade gak yg kreatif..=)

anis aneesa said...

@ faRHa@miSS Vio : ahahaha..yg tu speacial case tu..sy stakat nie kekok ag nk nulis guna tngan kanan..kalo pgang bola sy guna tangan kanan..=)

@Syarafi[skyforce331] : ehehe..tol2,slalu org ckap org kidal nie kreatif..mybe sbb byk guna otak kanan kot..ha8..kn?slalu tertukar sudu garfu tu..kdang2 sy tibai je kalo makan kt hotel @ tempat2 mahal..=)

anis aneesa said...

@ nafizah md padzin : waaaa...kite satu geng..!^^

aima mazlan said...

aima pun ade post jgk psl ni..
after buletin utama jgk ^_^
http://cinonetstory.blogspot.com/2011/08/selamat-hari-kidal-sedunia.html

anis aneesa said...

@aima mazlan : yeke??nnt sy sggah,ky?^^

Syafiqa said...

Assalamualaikum, singgah dari fb blogger uthm, ohh bagus entri nie, barula tau apa yg orang kidal rase, one of my close fren pun kidal, kalau guna sudu pun tangan kiri, :d btw sy leh tulis guna kiri n kanan, sbb dulu kat sekolah selalu mengantuk, pastu mak kata tulis tangan kiri sbb major tgn kanan, So akan lagi fokus, hehe, panjang la pulak, Salam ramadhan :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...