Sunday, 17 July 2011

~Tolong la Jangan Guna Bahasa Mat Rempit..!~




Sekadar Maklumat terlebih dahulu.entry ini adalah umum,x bermaksud utk menyerang sesape secara individu.huhuhu..

Okeyh,ape itu bahasa mat rempit?sbelum nie pown sy xtaw sgt psal isu2 bahasa nie..yg sy taw cume bahasa rojak iaitu ttg pencampuran bahasa melayu dan bahasa inggeris semasa bcakap.(pesal ayat tetibe skema hbes neh..huhuhu..)jd skrg sy nk ckap psal bahasa mat rempit plak.sy taw nie dr satu group kt FB.korg bleh lawat kt SINITapi group tu pown mcm x brape aktif dh.mybe admin dye dh lupe password fb atau mcm mane,wallahualam.

Tapi sy bukan nk ckap psal admin group tu,sy nie nk ckap psal bahasa.Bahasa Jiwa Bangsa,ok??

Nie contoh Bahasa Mat Rempit :

1) KOWUNK nak gi makan KEW?
2) Main main JEW LEW.
3) AQ nak pegi sekolah.
4) DIOWUNK NIEW jahat.
5) ORANK jahat.
6) TOMEI nyaaaa.

Kalo korg tgk ayat @ perkataan kt atas nie,mesti korg dh bleh agak kn ape tu bahasa mat rempit?bahasa mat rempit nie adelah bahasa yg menambah huruf W kt atas tu..kalo korang baca ayat cenggituw kt sesetengah bloh,korg rase annoying x?Mesti rse gak kn walau sedikit..n page nie pown dh ade rmai mmber..5000+

Kenapa?sebab orang meluat nak baca kalau tulis mcm tu dlm blog. Mungkin x sume,tapi 50% daripada pembaca akan rasa meluat. No, tak comel langsung. Manja pun tak.ouh,please..

Kita buat blog supaya orang baca. kalo xnak org baca,buat blog peribadi n xyah blogwalking kt blog org,promote blog anda.maceh.(baca dgn nada lembut ye?)
Kalo orang pun dah malas baca blog tu sebab meluat dan mungkin ada yang susah nak baca bahasanya, maka no point la blog tu dibuat. Betul?

Lagi sekali saya cakap, sy tulis ni juz peringatan kpd umum dan bukan teguran spesifik kepada sesiapa. Sy jumpa group ni,sy join dan idea datang untuk buat entri ni. Tak nak la kalau ada sesiapa yang merajuk dengan sy n blog sy pasnie.huhuhu..kasihanila sy yg baru je join blog nie..;p


Psst..sy mseh blom klik surat tawaran tu..masih berfikir..camne nie?huuu..camno,camno..

9 Org Join Merepek Skali^^:

Alin Hassan said...

hadui ni bahasa akak kopi panggil bahasa BBNU (budak baru nak up). Menyampah sangat. Rasa nak lempang je muka sendiri bila org tulis cenggitu. Bahasa jiwa bangsa kot.

anis aneesa said...

@alin Hassan : ye2..skrg rmai dh sy tgk budak2 skolah guna pkataan mcm nie.n mnurut page tu,budaya dr myspace diowg bwak ke fb..pastu blog plak.mmg annoying..

puteяi ʓαняα said...

mak rempit ke? mcm bhsa gedik je..hehehe

anis aneesa said...

@puteri zahra : yeah,dua2 same..=)

Wanie said...

haha..bahase ni susah nak bace..
selalu yg uat ni mat rempit ke?keke
budak2 skolah nye ayat ni..

anis aneesa said...

@wanie : ehehehe..mmg bdak skolah yg suke bwat cenggitu..tp mat rempit jgk yg kna.huhuuhu..

anis aneesa said...

@wanie : ehehehe..mmg bdak skolah yg suke bwat cenggitu..tp mat rempit jgk yg kna.huhuuhu..

nurdani said...

"wak lu...gua dah cakap lu kasi mati r..ari tu gua nampk awek cun syial"

macam tu la kot bahasa mat rempit. yang bahasa gedik pulak,

"titew demam..tak apat kua ngn kowunk ek ek ek ek..t ktew jumpe ek"

hik hik.so dalam blog gunakan bahasa yang semua mudah faham.sekian.

anis aneesa said...

@nurdani : ahahaha..itu la,tp bahasa mat rempit yg diowg ltak kt group tu.cian kt mat rempit,x psal2 terlibat ngn masalah bahasa nie.huhuhu..ye,dlm blog,x ssuai kowt nk guna ayat2 cenggitu..huuu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...