Wednesday, 17 August 2011

Orang Kristian Mula Berdakwah Secara Halus..Kita Bila Lagi??



Assalamualaikum..baru je skejap tadi aku tgk berita Buletin Utama..tp aku bukan nk cite psal 3 tahun saiful bukhari yg dh 3 tahun menanti keadilan..itu aku mmg no komen sbb aku mcm x brape minat nk ambik taw psal politik..

tp nie aku nk bercerita ttg taktik terbaru orang2 kristian untuk menyebarkan dakwah tentang agama mereka..kalo sebelum nie heboh pasal air campuran paderi tu yang bley wat kite murtad terus kalo minum..air holi kalo x silap..kalo silap,sila tegur aku..
skrg diorang guna taktik baru..tapi aku rasa benda nie dah lama,cuma baru skrg pihak media berani nk dedah..skrg dipercayai diorang nie menyebarkan dakwah kristian kepada budak2 kecik..sekolah rendah khususnya..sbb ape?sbb pd umur nie,budak2 lebih cenderung nk taw @ bahasa simple,prasaan ingin taw..kalo korang prasan,budak kecik nie kuat bertanya..nape itu,nape ini,kenapa mcm tu,kenapa mcm nie..

jadi,diorg ambik kesempatan nie untuk tanam dalam otak budak2 nie tentang tuhan diorg..kalo ikut berita tu,diorang ajar budak2 nie nyanyi lagu agama kristian,pastu ajar nilai2 murni nasi isa a.s..kalo dari awal kite x didik anak2 kita dengan ilmu agama,tentang islam,tentang Allah,tentang Nabi Muhammad s.a.w,mmg teruk la..nabi isa a.s tu plak yg dianggapnya tuhan..

tapi,kita try tgk yg positif nye plak..diorg x henti2 nk sebarkan dakwah agama diorg..yg kita nie plak?bila nk ikut jejak diorg sebar tentang agama kita plak?bukan ke tu juga salah satu dari jihad?zaman skrg nie,orang berperang bukan pakai senjata ag dh,zaman sekarang orang berperang pakai otak,pakai ilmu psikologi..lagi merbahaya untuk kita umat islam..kalo jiwa kelam,iman lemah,ilmu cetek,alamatnye tenggelam r kita,tewas r kite..

kita xyah nk tggu orang len ambik tindakan dlu,kita yg patut ambik langkah pertama..mulakan dari dalam diri kita,pastu didik ahli kuarga kita,baru la bleh tunjuk teladan yang baik pada masayarakat..mudah2an kita sume dilindungi Allah dari benda2 mcm nie..aku doakan untuk diri aku dan korang gak..aminnn...RENUNG2KAN DAN SELAMAT BERAMAL..^^

credit image to : iluvislam

p/s : ati tgh panas membara bila famili aku kna tipu kaw2 ngan orang...bulan2 pose neh..hurmm..

2 Org Join Merepek Skali^^:

si Bella Bilot said...

siyes la org kristian yg kuat agama dorang memang x akan jemu untuk berdakwah dan hasut pemikiran orang2 islam supaya masuk agama dorang.

masa aku LI bru2 ni, engineer aku org cina but agama kristian. then mase 1st day dftr dia dah ceramah psl agama kristian dia. duk potpet psl nbi isa.

mse lecturer dtg check aku kt tmpat LI pun dia akan ceramah psl agama kristian dia. eh pd semua la org yg berjumpa dgn dia ats urusan kerja akan dpt dgr ceramah free psl kristian.

sape yg iman xkental mmg blh terpengaruh la. tp kalau ada yg melawan ceramah dia tu, dia ckp cmni : ohhh..mean org melayu akan msuk syurga la?


isk3. kesian dgn dia T_T

anis aneesa said...

@si bella bilot : haaa..mmg ade yg kenis mcm tu..yg dlm brite nie pown cikgu bangsa cina la..diorg nie ade yg buddha,ade yg kristian..tp bese sy tgk,cina yg kristian,amat2 taat pd agama dye..even smggu skali akn pg church..diorg nie mmg xkn behenti hasut kite utk join agama diorg..kalo iman x kuat,habis r..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...