Thursday, 18 August 2011

Amal Jariah Di bulan Puasa




hye,guys and ladies..elok di bulan yg mulia nie,aku nk share and ajak korang untuk tambah pahala dengan buat amal jariah..x susah pown..zaman serba canggih,klik je,trus bley transfer duit,x susah pown..kalo xde yg tenet,bley pegi bank..ala,nk buat baik kn..xkn la nk bkira gak kot jauh ke dekat..=p


x kesah la korang nk bg sposen ke,sengget ke,dua hengget ke..lg banyak lg bagus..tp xpe,ckit2 lame2 jadik la gunung..keh3..

nie dipetik dr blog kak yana


"orang susah kat Malaysia pun ramai...ni kan nak tolong orang luar..."


eh hello...kalau kau bayar zakat, memang dah cukup membantu sangat orang susah kat Malaysia ni tahu???
dengan duit baitulmal lagi...banyak kot saluran bantuan yang ada kat Malaysia...
tapi Somalia?? nan ado beb!


mmg power r ayat dye..ehehe..jd,ape tggu ag?meh le bramai2 membaikkan diri menderma di bulan pose nie..alah,x luaknye kalo korg derma ckit..

Nie detail nye :


ISLAMIC RELIEF MALAYSIA
Address: 31-7, Jalan SP2/1,Taman Serdang Perdana, 43300 Seri Kembangan, Selangor, Malaysia
Email: info@irmblog.org
Telephone: +603 8948 6334
Fax: +603 8948 7339

Maybank: 5621 4270 8704
CIMB : 1259 0000 804 058

tuuuu nampak nombor akaun tu??
aaa sila lah copy untuk membuat transaksi dengan kadar segera! v(^____^)

**credit to blog kak yana

5 Org Join Merepek Skali^^:

abah khalisha said...

Marilah kita ramai-ramai sedekah..tak bayang sikit pun tkpe
Contest Nostalgia Lagu Raya dan ANDA

YanaMIB said...

hihi gud gud..slmt beramal! ^__^

anis aneesa said...

@abah khalisa : ye,btol2..x bnyak,ckit pown jadi la..=)

@yanaMIB : wah,kak yana dtg sggah r..maseh..^^

Namee Roslan said...

Alhamdulillah. makin ramai yang spread benda ni :) kita sebagai manusia kena bantu. sedekah walaupun sikit ia tetap mmbantu :)

anis aneesa said...

@namee roslan : yerp..sedekah walaupown sedikit..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...